Actueel

 • SEPA

  Ongetwijfeld heeft u van uw bank in de afgelopen maanden al bericht gekregen dat op 1 februari 2014 ...
  Lees meer >

 • BTW

  De Bijboekbedragen die via automatische incasso van uw rekening worden afgeschreven, worden gespecificeerd ...
  Lees meer >

28 oktober 2013

Wij zijn klaar voor SEPA!


sepa

Waarschijnlijk heeft u vanuit de media of van uw bank al vernomen dat de Single European Payment Area (afgekort: SEPA) vanaf 1 februari 2014 een feit is. Het doel van SEPA is om te komen tot harmonisatie en uniformering van het betalingsverkeer binnen Europa.

In de afgelopen maanden heeft Movenience haar systemen hierop voorbereid en uitvoerig getest. Vanaf 30 oktober a.s. worden alle klanten gefaseerd gemigreerd naar SEPA, met als doel om dit proces voor 1 december 2013 af te ronden. Ruim voor de deadline van 1 februari 2014!

Eenmaal gemigreerd wordt de ophoging van het Tegoed voor het gebruik van de Westerscheldetunnel, parkeergarages of EV-laden conform de standaarden van de SEPA doorlopende incasso uitgevoerd.

Klanten met een Nederlands bankrekeningnummer hoeven hiervoor niets te doen. De overgang naar SEPA heeft geen gevolgen voor de eerder aan Movenience afgegeven doorlopende machtiging voor automatische incasso's; deze blijft gewoon geldig. Ook de rekeningnummers hebben wij automatisch omgezet naar de nieuwe IBAN-nummers.

Voor klanten met een Belgische domiciliering geldt dat deze komt te vervallen en vervangen wordt door een nieuw af te geven doorlopende SEPA machtiging. Binnenkort ontvangen deze klanten een schrijven met verdere informatie.

Wij zijn verplicht aan onze klanten kenbaar te maken wat het "machtigingskenmerk" en ons incassant ID-nummer is. Zodra u als klant gemigreerd bent, wordt u hierover door ons per mail of brief geïnformeerd.

Mocht u nog vragen hebben, dan kunt u uiteraard contact opnemen met onze Klantenservice. Zij staan op werkdagen voor u klaar van 08.00 - 17.00 uur en zijn bereikbaar op nummer 0900 - 448 86 66 (€ 0,05/minuut), vanuit het buitenland +31 (0) 113 76 00 01, of via e-mail op sepa@movenience.nl.Klantenservice

Wij staan iedere werkdag van 08:00 tot 17:00 uur voor u klaar!

 • 0900 44 88 666(Uw gebruikelijke belkosten)
 • Vanuit het buitenland:+31 (0) 113 76 00 01
 • info@movenience.nl

Movenience
mobiele website

U kunt uw actuele Tegoed en de laatste 5 transacties op uw smartphone bekijken.

Lees meer