• Home
 • Veelgestelde vragen
 • Het Movenience abonnement

Het Movenience abonnement


Op deze pagina vindt u een overzicht van veelgestelde vragen over het Movenience abonnement. Staat uw vraag hier niet tussen? Neem dan contact op met onze klantenservice. Zij staan u graag te woord.

Veelgestelde vragen

 • Wat houdt het Movenience abonnement precies in?
  Onze mobiliteitsgerelateerde betaalservices maken het mogelijk om eenvoudig, snel en comfortabel te betalen voor een diversiteit aan producten en diensten. Het betalen van tolgeld voor de Westerscheldetunnel is daar een voorbeeld van, maar inmiddels zijn wij ook op diverse andere terreinen actief. Denk bijvoorbeeld aan het betalen voor de parkeergarage of voor het opladen van uw elektrische auto. Om gebruik te maken van deze producten en diensten kunt een Movenience abonnement afsluiten. Op de pagina Abonnement wordt exact uitgelegd hoe dit werkt.
 • Wat zijn Producten?
  Onder Product wordt verstaan een product of dienst die door een Operator wordt geleverd. Bijvoorbeeld: het product “tol” wordt aangeboden door operator “Westerscheldetunnel”. Voorbeeld 2: het product “Parkeren” wordt geleverd door operator “Gemeente Middelburg”.
 • Wat kost een abonnement?
  De kosten van onze betaalservice verschillen per product (bij sommige producten is deze betaalservice zelfs geheel gratis). Daarnaast betaalt u uiteraard de kosten van het betreffende product waarvan u gebruik heeft gemaakt, zoals bijvoorbeeld het tolgeld voor de Westerscheldetunnel. Bij een aantal producten ontvangt u een interessante korting indien u betaalt met onze betaalmiddelen! Voor een exacte specificatie van de kosten: Zie de pagina Tarieven.
 • Wat houdt Prepaid precies in?
  Een Movenience abonnement is een prepaid abonnement. U machtigt Movenience om bedragen van uw rekening af te schrijven. Bij aangaan van het contract wordt een eerste incasso uitgevoerd, ter grootte van het overeen gekomen Bijboekbedrag. Het bedrag van deze eerste incasso wordt gestort op uw (prepaid) Tegoed.
  Telkens als u tol betaalt of parkeert of uw elektrische auto oplaadt, boekt Movenience deze kosten af van uw Tegoed. Komt uw Tegoed onder de Bijboekdrempel, dan boekt Movenience via een automatische incasso weer geld (het Bijboekbedrag) af van uw rekening om het (prepaid) Tegoed aan te vullen. Zo beschikt u altijd over voldoende Tegoed.
 • Wat is een Bijboekdrempel en een Bijboekbedrag?
  Wat is een Bijboekdrempel en een Bijboekbedrag? Als u gebruik maakt van de producten (u maakt bijvoorbeeld gebruik van de Westerscheldetunnel) wordt het verschuldigde bedrag automatisch afgeboekt van uw (prepaid) Tegoed. Als uw (prepaid) Tegoed lager wordt dan de bijboekdrempel gaan wij opnieuw een bedrag (het bijboekbedrag) van uw rekening incasseren. Het bijboekbedrag kent twee categorieën: laag en hoog. Wij adviseren u te kiezen voor de hoge categorie indien u gebruik maakt van relatief dure Producten, zoals bijvoorbeeld tolgelden voor vrachtwagens bij de Westerscheldetunnel. Ook als u zeer frequent gebruik maakt van relatief goedkope producten, zoals bijvoorbeeld elke werkdag 6 keer met een personenauto door de Westerscheldetunnel adviseren wij u te kiezen voor de hoge categorie.

  Laag

  Er wordt een bedrag van € 60,00 per t-tag, e-tag of m-tag van uw bankrekening geïncasseerd als beginbedrag. Dit is het (prepaid) Tegoed waarmee uw transacties worden verrekend. Als het tegoed bijna op is (onder de bijboekdrempel van € 10,00) , wordt door middel van een automatische incasso wederom het bijboekbedrag van € 60,00 per t-tag, e-tag of m-tag van uw bankrekening afgeschreven.

  Hoog

  Er wordt een bedrag van € 200,00 per t-tag, e-tag of m-tag van uw bankrekening geïncasseerd als beginbedrag. Dit is het (prepaid) Tegoed waarmee uw transacties worden verrekend. Als het tegoed bijna op is (onder de bijboekdrempel van € 50,00) , wordt door middel van een automatische incasso wederom het bijboekbedrag van € 200,00 per t-tag, e-tag of m-tag van uw bankrekening afgeschreven.

Klantenservice

Wij staan iedere werkdag van 08:00 tot 17:00 uur voor u klaar!

 • 0900 44 88 666(Uw gebruikelijke belkosten)
 • Vanuit het buitenland:+31 (0) 113 76 00 01
 • info@movenience.nl

Movenience
mobiele website

U kunt uw actuele Tegoed en de laatste 5 transacties op uw smartphone bekijken.

Lees meer

Producten

Uw tolgeld voldoen zonder stil te staan en zorgeloos betalen voor een parkeergarage of het opladen van uw elektrische auto; Movenience maakt het mogelijk.


 • Westerscheldetunnel
 • Parkeren in Zeeland
 • Elektrische laadpas

Betaalmiddelen

Voor een vlekkeloze werking van onze producten hebben wij diverse innovatieve betaalmiddelen ontwikkeld. Alles om het u makkelijker te maken. • t-tag
 • m-tag
 • e-tag