25 juni 2018

Zomers nieuws van Movenience


Movenience nieuws

Het is zomer en de vakanties staan voor de deur! Of u nu de zomer viert in eigen provincie of een vakantie heeft geboekt… Movenience helpt u graag op weg met onze mobiele betaalmiddelen. Wist u dat we een nieuw betaalmiddel hebben ontwikkeld voor de Westerschelde Ferry? Met de b-tag betaalt u met korting voor de overtocht tussen Vlissingen en Breskens. Een leuk uitstapje voor deze zomer! Lees hierover meer in deze editie van onze nieuwsbrief.

Ook tijdens de zomermaanden kunt u rekenen op onze dienstverlening op de gebruikelijke tijden. Het hele team van Movenience wenst u een heerlijke zomer toe!


Reist u al voordelig met de b-tag?

Westerscheldeferry

Voor de Westerschelde Ferry hebben we de b-tag ontwikkeld. Een handig betaalpasje waarmee u uw overtocht betaalt tussen Vlissingen en Breskens. U reist met korting en betaalt maandelijks achteraf door middel van een automatische incasso. Eenvoudig en voordelig! Via www.b-tag.nl vraagt u gratis uw b-tag aan. Wij zorgen er vervolgens voor dat u deze een week later in huis heeft. Bekijk hier alle abonnementsvormen en tarieven.

Profiteer als student van reizen met de b-tag!

Studeer je of ga je na de zomer starten met een mbo, hbo of universitaire opleiding? Met de b-tag van Movenience reis je de hele week gratis (van maandag tot en met zondag) met uitzondering van de door DUO vastgestelde zomerperiode. Je abonnement wordt op het einde van het studiejaar en in de door DUO vastgestelde zomerperiode automatisch omgezet in een abonnement ‘losse overtocht’, zodat je met korting kunt blijven reizen. Het abonnement is uitsluitend geldig voor een voetganger zonder (brom)fiets. Om in aanmerking te komen moet je bij je aanvraag van het abonnement een geldig bewijs van inschrijving meesturen van de onderwijsinstelling waar je studeert.

Korting voor Zeeuwse scholieren onder de 18 jaar

m-tag

Het maandabonnement Zeeuwse scholier is speciaal voor scholieren en studenten onder de 18 jaar studerend in Zeeuws-Vlaanderen, Walcheren of Zuid-Beveland. Om in aanmerking te komen voor dit abonnement moet er een geldig bewijs van inschrijving meegestuurd worden van de onderwijsinstelling.

Vraag op www.b-tag.nl gratis de b-tag aan!

Aangepaste dienstregeling per 1 juli 2018

Vanaf 1 juli 2018 is er een wijziging in de dienstregeling van de Westerschelde Ferry. Van maandag t/m vrijdag wordt de afvaart vanaf Vlissingen om 7.18 uur en de afvaart vanaf Breskens om 7.48 uur niet meer gevaren. De actuele dienstregeling van de ferry’s vindt u op www.westerscheldeferry.nl.


Stap deze zomer op de motor met de m-tag!

m-tag

Tijdens de zomermaanden is het heerlijk om de motor te pakken. Bent u de eerste motorroutes al aan het plannen en rijdt u met enige regelmaat door de Westerscheldetunnel? Dan kan de m-tag uw rit een stuk gemakkelijker maken!

De m-tag is een handzame variant op de populaire t-tag, waarmee u heel eenvoudig betaalt voor het gebruik van de Westerscheldetunnel. Contant geld, pinpas of creditcard zijn niet langer nodig. U scant uw kaart simpelweg bij de tolgaarder en rijdt vlot door op uw motor.

Waarom de m-tag?

Anders dan bij een auto, is het voor motorrijders vaak niet mogelijk om een t-tag achter de voorruit te plakken. Om motorrijders die regelmatig door de Westerscheldetunnel rijden toch zoveel mogelijk comfort te bieden, hebben wij de m-tag in het leven geroepen. Met de m-tag kunt u ook op de motor heel eenvoudig betalen voor het gebruik van de Westerscheldetunnel.

m-tag Met de m-tag rijdt u langs één van de kassa's op het tolplein. Daar laat u de m-tag scannen door de tolgaarder en kunt u daarna vlot doorrijden. Omdat het detectiesysteem in het wegdek niet alle motoren herkent, zijn alle motorrijders - dus ook klanten met een m-tag - vanwege de veiligheid verplicht om via een kassalaan te rijden.

Wat kost de m-tag?

Onze betaalservice voor het gebruik van de Westerscheldetunnel is gratis. U betaalt uiteraard wél het verschuldigde tolgeld (via uw prepaid tegoed).

Motorrijders met een m-tag (of t-tag) zijn verplicht deze te laten scannen in een kassalaan om aanspraak te kunnen maken op het speciale gereduceerde tarief voor motoren (categorie 5). Maakt u op dezelfde m-tag veelvuldig gebruik van de Westerscheldetunnel? Dan komt u mogelijk in aanmerking voor de extra veelgebruikerskorting!

De huidige toltarieven, kortingen en voorwaarden kunt u vinden op www.westerscheldetunnel.nl. Vraag hier uw m-tag aan.

Erop uit met de motorclub

Heeft u een m-tag en passeert u met meerdere motoren de Westerscheldetunnel? Dan kunt u voor meerdere voertuigen betalen met dezelfde m-tag. Hiervoor rijdt u langs één van de kassa’s en vraagt aan de dienstdoende tolgaarder om een Multi-passage. Na betaling kan de hele club in één keer vlot passeren zonder dat de slagboom steeds open en dicht gaat.


Nieuwe inlogmethode Mijn Movenience vanaf 13 juni 2018

mijn movenience

Als klant van Movenience kunt u gebruik maken van Mijn Movenience. Dit is uw persoonlijke pagina waarop u uw gegevens kunt inzien en wijzigen. Bijvoorbeeld als u gaat verhuizen en de adreswijziging wilt doorgeven. Of als u een gebruiksoverzicht van uw transacties met de t-tag nodig heeft voor uw werkgever.

Eind mei heeft u van ons bericht ontvangen over een verandering bij het inloggen. Op 13 juni 2018 is dit ingegaan. Naast uw klantnummer en postcode, is nu ook uw e-mailadres van belang. Met deze extra stap zorgen wij ervoor dat het gebruik van Mijn Movenience nog veiliger is. Maakt u gebruik van Mijn Movenience en hebben wij uw (juiste) e-mailadres niet? Neem dan contact op met onze klantenservice. Wij helpen u graag verder, zodat ook u snel en eenvoudig Mijn Movenience kunt gebruiken.


Vraag het de klantenservice

Movenience klantenservice

Iedere dag ontvangen wij diverse vragen over onze betaalmiddelen en dienstverlening. Deze worden snel en vakkundig beantwoord door onze klantenservice. Voor iedere nieuwsbrief selecteert en beantwoordt de klantenservice twee vragen die de afgelopen periode zijn gesteld.

Vraag 1: Ik wil inloggen op Mijn Movenience, maar weet mijn klantnummer niet meer. Waar kan ik mijn klantnummer terugvinden?

Antwoord: Uw klantnummer kunt u vinden bovenin op uw gebruiksoverzicht. Dit overzicht ontvangt u van ons maandelijks per mail of eens per kwartaal met de post. Ook op uw contract kunt u uw klantnummer terugvinden. Komt u er niet uit? Neem dan contact op met onze klantenservice.

Vraag 2: Waarom betaal ik een hoger tarief als ik de Westerscheldetunnel passeer met mijn camper? Ik weet zeker dat deze niet langer is dan 6 meter en ik binnen het tarief van categorie 1 val.

Antwoord: Deze vraag ontvangen wij regelmatig tijdens vakantieperiodes. Voorbeeld: Stel u heeft een auto of camper die volgens de fabrieksinstellingen 5,98 meter lang is. Volgens de regels hoort u dan te betalen voor categorie 1 (lengte ≤ 6 meter en hoogte ≤ 3 meter). Maar neemt u op vakantie uw fietsen mee op een fietsendrager die achterop uw auto of camper is gemonteerd? Dan is deze langer dan 6,00 meter en wordt het tarief voor categorie 2 berekend (lengte > 6 meter en hoogte van voertuig ≤ 3 meter). Dit kan ook het geval zijn wanneer u bijvoorbeeld een trekhaak of een dakkoffer heeft gemonteerd. Informatie over de verschillende tarieven kunt u terugvinden op www.westerscheldetunnel.nl.Klantenservice

Wij staan iedere werkdag van 08:00 tot 17:00 uur voor u klaar!

  • 0900 44 88 666(Uw gebruikelijke belkosten)
  • Vanuit het buitenland:+31 (0) 113 76 00 01
  • info@movenience.nl

Movenience
mobiele website

U kunt uw actuele Tegoed en de laatste 5 transacties op uw smartphone bekijken.

Lees meer