Actueel

 • SEPA

  Ongetwijfeld heeft u van uw bank in de afgelopen maanden al bericht gekregen dat op 1 februari 2014 ...
  Lees meer >

 • BTW

  De Bijboekbedragen die via automatische incasso van uw rekening worden afgeschreven, worden gespecificeerd ...
  Lees meer >

24 juli 2015

Een comfortabele zomer met Movenience!


Movenience zomer

Files naar het strand, volle terrassen in de stad en rokende barbecues in de achtertuin; het is weer volop zomer in Nederland. Tijd om te genieten van een welverdiende vakantie. Het gehele team van Movenience wenst u een heerlijke zomerperiode, waar u deze ook beleeft. Uiteraard kunt u ook tijdens de zomermaanden rekenen op onze dienstverlening. Wij leveren immers altijd comfort, zodat u mobiel blijft.

Movenience en de Sluiskiltunnel


sluiskiltunnel

In de vroege ochtend van 23 mei jl. is de Sluiskiltunnel, onder het Kanaal van Gent naar Terneuzen, geopend voor het verkeer. De 1,3 kilometer lange tunnel moet een verlichting bieden voor de verkeersdruk rond de brug bij Sluiskil. Omdat bij Movenience alles draait om comfort in mobiliteit, zijn wij verheugd met de opening van de Sluiskiltunnel. Wij verzorgen dan ook met genoegen, in opdracht van NV Westerscheldetunnel, de klantenservice voor deze nieuwe doorgang.

De brug bij Sluiskil over het Kanaal van Gent naar Terneuzen vormt al jaren een ernstige bottleneck voor het wegverkeer in de regio. Gemiddeld staat de brug maar liefst 23 keer per dag open voor de scheepvaart. Dat leverde in totaal een vertraging van vijf uur op voor het wegverkeer! Het gevolg: lange wachttijden voor de brug en veel ongewenst sluipverkeer door Terneuzen en Sas van Gent.

Comfort als uitgangspunt

De oplossing voor dit verkeersknelpunt werd gevonden in de aanleg van een nieuwe tunnel, direct onder het Kanaal. De Sluiskiltunnel bestaat uit twee buizen van elk 1.145 meter lang. Elke buis heeft twee rijstroken en is ontworpen met als uitgangspunt; comfort en veiligheid voor u als weggebruiker! De Sluiskiltunnel is eigendom van de provincie Zeeland. Het beheer vindt plaats door de NV Westerscheldetunnel. Voor het gebruik van de Sluiskiltunnel hoeft u geen tol te betalen.

Een verrijking voor de regio

Movenience beschouwt de Sluiskiltunne als een verrijking voor de regio. De Sluiskiltunnel zorgt er immers voor dat u minder stil hoeft te staan en dus gegarandeerd bent van een snellere verbinding tussen Zeeland en België. Iets waar onze producten en diensten uitstekend bij aansluiten. Om die reden heeft Movenience, in opdracht van de NV Westerscheldetunnel, dan ook de taak gekregen om voor u de klantenservice te verzorgen.

De klantenservice van de Sluiskiltunnel is bereikbaar via telefoonnummer 0900-23 58 866 (vanuit het buitenland: +31 (0) 113-232 844). In geval u een e-mail wenst te sturen kan dit naar info@sluiskiltunnel.nl.

Meer informatie

Wilt u meer weten over de Sluiskiltunnel? Kijk dan hier. Op deze website vindt u uitgebreide informatie over de totstandkoming van de tunnel, de impact van de tunnel op de omgeving en alle partijen die betrokken zijn bij het project. U vindt er zelfs een impressie van de officieuze opening van de Sluiskiltunnel op 19 mei jl. door ZM Willem Alexander en HM Koningin Máxima.

Zomertijd is motortijd.
Profiteer van de m-tag!


m-tag motor

Met een stralende zon in een helderblauwe lucht is het heerlijk motorrijden. Niet zo vreemd dus dat er tijdens de zomermaanden zoveel motorrijders op de Nederlandse en Belgische wegen te zien zijn. Trekt u er deze zomer op uit met uw motor en rijdt u met enige regelmaat door de Westerscheldetunnel? Dan kan de m-tag uw rit een stuk gemakkelijker maken!

De m-tag is een handzame variant op de populaire t-tag, waarmee u heel eenvoudig betaalt voor het gebruik van de Westerscheldetunnel. Contant geld, pinpas of creditcard zijn niet langer nodig. U scant uw kaart simpelweg bij de tolgaarder en rijdt vlot door op uw motor!

Waarom de m-tag?

Anders dan bij een auto, is het voor motorrijders vaak niet mogelijk om een t-tag aan de voorruit te plakken. Om motorrijders die regelmatig door de Westerscheldetunnel rijden toch zoveel mogelijk comfort te bieden, hebben wij de m-tag in het leven geroepen. Met dit 'kleine broertje' van de t-tag kunt u ook op de motor heel eenvoudig betalen voor het gebruik van de Westerscheldetunnel.

Met de m-tag rijdt u langs één van de kassa's op het tolplein, laat daar de m-tag scannen door de tolgaarder en rijdt vlot door. Omdat het detectiesysteem in het wegdek niet alle motoren herkent, zijn alle motorrijders - dus ook klanten met een m-tag - vanwege de veiligheid verplicht om via de kassa lanen te rijden.

Wat kost de m-tag?

m-tag

Onze betaalservice voor het gebruik van de Westerscheldetunnel is gratis. U betaalt uiteraard wél het verschuldigde tolgeld (via uw prepaid tegoed).

Motorrijders met een m-tag (of t-tag) zijn verplicht deze te laten scannen in een kassalaan om aanspraak te kunnen maken op het speciale gereduceerde tarief voor motoren (categorie 5). Maakt u op dezelfde m-tag veelvuldig gebruik van de Westerscheldetunnel? Dan komt u mogelijk in aanmerking voor de extra veelgebruikerskorting!

De huidige toltarieven, kortingen en voorwaarden kunt u vinden op http://www.westerscheldetunnel.nl.

Op stap met de motorclub

Heeft u een m-tag en passeert u met meerdere motoren de Westerscheldetunnel? Dan kunt u voor meerdere voertuigen betalen met dezelfde m-tag. Hiervoor rijdt u langs één van de kassa’s en vraagt aan de dienstdoende tolgaarder om een Multi-passage. Na betaling kan de hele club in één keer vlot passeren zonder dat de slagboom steeds open en dicht gaat!

Voor meer informatie over de m-tag klikt u hier.

Parkeren met de t-tag blijft voordelig!


Parkeren met de t-tag

Veel van onze klanten weten het al, maar wij wijzen u er graag nogmaals op: met de t-tag betaalt u snel en heel eenvoudig uw parkeergeld voor parkeergarages in Terneuzen, Middelburg en Vlissingen. Ook heel handig tijdens de vakantieperiode! Vorig jaar hebben wij de abonnementsprijzen voor het parkeren met de t-tag flink verlaagd, waardoor deze service nóg aantrekkelijker is geworden!

Met een t-tag achter de voorruit van uw auto heeft u geen parkeerkaartje meer nodig en hoeft u niet langer te wachten in de rij voor de betaalautomaat. Dat betekent dus ook geen gedoe met kleingeld, pinpas of creditcard. Bij het verlaten van de parkeergarage gaat de slagboom automatisch open. De t-tag registreert de parkeertijd en het verschuldigde parkeergeld wordt, net als de tol voor de Westerscheldetunnel, automatisch van uw (prepaid) Tegoed afgeboekt.

Lagere abonnementsprijzen!

Tot 1 juni 2014 bedroeg de abonnementsprijs voor het parkeren met de t-tag € 0,75 per maand per geselecteerde parkeergarage. Sindsdien kunt u als abonnementhouder in alle aangesloten parkeergarages van deze dienstverlening gebruik maken voor een vaste totaalprijs van € 0,75 per maand (€9,- per jaar). Als u zich op drie parkeergarages heeft geabonneerd, scheelt u dat al € 18,- op jaarbasis!

Maak gebruik van de t-tag parkeerservice

Wilt u ook gemakkelijk en snel uw parkeergeld voor parkeergarages betalen met de t-tag? Stuur dan snel een e-mail naar info@movenience.nl of meld u telefonisch aan voor deze service bij onze klantenservice op nummer 0900 44 88 666 (vanuit het buitenland +31 (0) 113 76 001).

Meer weten?

Als u meer wilt weten over de voordelen van het parkeren met de t-tag, kijk dan op onze website. Hier vindt u ook een overzicht van de parkeergarages waar u met de t-tag kunt betalen.


Klantenservice

Wij staan iedere werkdag van 08:00 tot 17:00 uur voor u klaar!

 • 0900 44 88 666(Uw gebruikelijke belkosten)
 • Vanuit het buitenland:+31 (0) 113 76 00 01
 • info@movenience.nl

Movenience
mobiele website

U kunt uw actuele Tegoed en de laatste 5 transacties op uw smartphone bekijken.

Lees meer