Actueel

 • SEPA

  Ongetwijfeld heeft u van uw bank in de afgelopen maanden al bericht gekregen dat op 1 februari 2014 ...
  Lees meer >

 • BTW

  De Bijboekbedragen die via automatische incasso van uw rekening worden afgeschreven, worden gespecificeerd ...
  Lees meer >

12 februari 2012

Snel en voordelig met de motor door de Westerscheldetunnel


Ontdek het gemak van de m-tag!

Hij is er: de m-tag!

motor

Met de m-tag hoeft u als motorrijder niet langer met contant geld, pinpas of creditcard te betalen voor het gebruik van de Westerscheldetunnel. U scant uw kaart eenvoudigweg bij de tolgaarder en rijdt vlot door!

Voor wie is de m-tag?

m-tag

De m-tag is bestemd voor alle motorrijders die regelmatig gebruik maken van de Westerscheldetunnel en daarbij de tolpoorten graag zo vlot mogelijk passeren. Abonnees hoeven met de m-tag op zak niet op zoek te gaan naar kleingeld of de minder handzame t-tag bij de kassa’s van de tunnel. Een tolgaarder scant de kaart en het tolgeld wordt automatisch afgeboekt. Eenvoudiger kan bijna niet!

Als abonnee ontvangt u periodiek een overzicht van al uw m-tag betalingen. En net als de t-tag biedt ook de m-tag uitkomst voor zakelijke klanten: werkgevers ontvangen namelijk een duidelijk overzicht van de tolkosten. Bijzonder handig voor de administratie.

Let wel: de m-tag is alleen geldig in combinatie met de passage met een motorfiets en wordt door de N.V. Westerscheldetunnel niet geaccepteerd als deze wordt gebruikt in combinatie met de passage met een ander voertuig dan een motorfiets.

Hoe werkt de m-tag?

Voor het gebruik van de m-tag sluit u een overeenkomst met Movenience. U machtigt Movenience eenmalig een bedrag van € 60,- per m-tag van uw bankrekening af te schrijven. Als u de m-tag laat scannen bij een tolpoort, wordt het verschuldigde tolgeld automatisch afgeboekt. Het saldo van uw m-tag wordt via een automatische incasso automatisch aangevuld zodra uw tegoed onder de bijboekdrempel van € 10,- komt. Het aanvragen van een m-tag leidt niet tot een verhoging van het bijboekbedrag als u al één of meer t-tags in gebruik heeft.

Definitie motorfiets

Onder het begrip motorfiets wordt verstaan ʻelk tweewielig voertuig met of zonder zijspanwagen, waarvan de maximum-snelheid hoger is dan 45 km/u en waarvan de cilinderinhoud groter is dan 50cm3ʼ. In de toepassing bij de N.V. Westerscheldetunnel geldt deze definitie ook al dan niet in combinatie met een aanhangwagen en worden ʻtrikesʼ en ʻquadsʼ als motorfiets gezien.

Tarieven met de m-tag

De m-tag is kosteloos bij Movenience aan te vragen. Wie met een motor door de Westerscheldetunnel rijdt, betaalt met ingang van 2012 niet langer € 5,00 standaard voor een enkele passage of € 3,80 met een t-tag, maar een gereduceerd tarief van € 2,50. Dit tarief geldt zowel mét als zonder een m-tag. Ten opzichte van een personenauto bespaart u dus minimaal € 1,30 per passage. Maakt u als motorrijder zeer vaak gebruik van de Westerscheldetunnel, dan komt u ook met de m-tag in aanmerking voor veelgebruikerskorting.

Veelgebruikerskorting

Maakt u als motorrijder meer dan 150 keer per jaar gebruik van uw m-tag om het tolgeld voor de Westerscheldetunnel te betalen, dan ontvangt u een veelgebruikerskorting van 20%. Per passage betaalt u dus geen € 2,50 maar € 2,00. De veelgebruikerskorting geldt vanaf de 151ste passage en begint elk kalenderjaar weer op nul. Uw korting wordt per passage verrekend en geldt per m-tag.

De m-tag aanvragen?

Bent u geïnteresseerd in een m-tag en wilt u er één of meer aanvragen? Of wilt u een t-tag omruilen voor een m-tag? Neem dan contact op met onze klantenservice op 0900 44 88 666 (5 cent per minuut), vanuit het buitenland +31 113 76 00 01.

Onze klantenservice is op werkdagen te bereiken van 08:00 uur tot 17:00 uur. Uiteraard kunt u onze klantenservice ook via e-mail bereiken op: info@movenience.nl


Klantenservice

Wij staan iedere werkdag van 08:00 tot 17:00 uur voor u klaar!

 • 0900 44 88 666(Uw gebruikelijke belkosten)
 • Vanuit het buitenland:+31 (0) 113 76 00 01
 • info@movenience.nl

Movenience
mobiele website

U kunt uw actuele Tegoed en de laatste 5 transacties op uw smartphone bekijken.

Lees meer