11 juli 2017

Zomernieuws van Movenience


Movenience nieuws

De zomer is weer in het land en de vakantieperiode is (bijna) aangebroken. U kunt er weer vaker op uit met uw caravan of camper. Voert die tocht door de Westerscheldetunnel? U leest hierover meer in deze nieuwsbrief.


Met uw caravan of camper door de Westerscheldetunnel

m-tag

Wilt u met uw caravan of camper door de Westerscheldetunnel? U kunt gewoon met uw t-tag betalen. De totale hoogte en lengte van het complete voertuig zijn bepalend voor de categorie-indeling. Spiegels, (schotel)antennes, aanhangers, lading, zwaailichten, koelsystemen en dergelijke worden meegerekend in de meting. Alleen fietsen op een dakdrager vallen buiten de meting.

Verschillen tussen de categorieën

Het verschil tussen de verschillende categorieën zit in de totale hoogte en lengte van het complete voertuig. Is het voertuig lager dan 3 meter? Dan is het categorie 1 of 2. Een personenwagen met caravan valt meestal in categorie 2. Er zijn campers die in categorie 1 vallen (korter dan 6 meter en ook lager dan 3 meter). Daarnaast zijn er ook campers die in categorie 2 vallen (lager dan 3 meter en langer dan 6 meter). Tot slot zijn er campers (meestal met slaapruimte bovenin) die in categorie 3 vallen (hoger dan 3 meter). De laatste groep campers betaalt dus meer dan een auto met caravan. Kijk voor de tarieven op de website van de Westerscheldetunnel.


Omzetbelasting (BTW) in aftrek brengen

e-tag sleutelhanger

Bent u ondernemer en verricht u belaste prestaties? U kunt dan het betaalde bedrag aan BTW (omzetbelasting) terugvorderen. Dit kan aan de hand van uw bankafschrift waarop de automatische incasso van het tegoed vermeld staat. Movenience verstrekt geen facturen.

Gebruiksoverzicht is geen factuur

Periodiek ontvangt u van ons een gebruiksoverzicht. Dit overzicht is niet de factuur en op basis van dit gebruiksoverzicht kunt u niet de betaalde BTW terugvorderen. Uw bankafschrift is voldoende bewijs voor de Belastingdienst om de betaalde BTW terug te vorderen.

Vraag het de klantenservice

Movenience klantenservice

Iedere dag ontvangen wij diverse vragen over onze dienstverlening. Deze worden snel en vakkundig beantwoord door onze klantenservice. Voor iedere nieuwsbrief selecteert de klantenservice twee vragen die de afgelopen periode gesteld zijn en geeft hier een antwoord op.

Vraag 1: Waarom moet ik met mijn motor langs de kassa op het Tolplein van de Westerscheldetunnel?

Antwoord: Vanwege de afstand tussen de motorwielen en het feit dat sommige motoren dusdanig weinig ijzer bevatten, worden motoren soms niet goed gedetecteerd door de magnetische lussen in het wegdek van de tollanen. Daardoor kan er geen veilige automatische passage voor motorrijders gegarandeerd worden.

Daarnaast; als ze wel gedetecteerd worden, worden ze aangemerkt als categorie 1. Motorrijders moeten daarom passeren én stoppen bij de kassa. Dit is voor de veiligheid, maar ook omdat de categorie handmatig door de tolgaarder naar ‘motor’ (categorie 5) moet worden veranderd. Motorrijders die gebruik maken van een t-tag, moeten de t-tag aan de kassa laten scannen. Speciaal voor motorrijders is er ook de m-tag, een handzame kaart met barcode. Wilt u ook een m-tag aanvragen? Neem dan contact op met de klantenservice van Movenience.

Vraag 2: Hoe kan ik ’s avonds de toegangsdeur van de parkeergarage openen als ik met mijn t-tag ben binnengereden?

Antwoord: Dat is per plaats verschillend. In Terneuzen krijgt u een deurkaartje bij het inrijden met de t-tag. Bij de parkeergarage in Vlissingen en Middelburg meldt u zichzelf bij de intercom.

Parkeergarage in Terneuzen

Bij parkeergarages Oostkolk en Theaterplein in Terneuzen krijgt u tijdens het inrijden met de t-tag een deurkaart. De deurkaart heeft u nodig om ’s avonds na 21.00 uur de toegangsdeur voor voetgangers te openen van parkeergarage Oostkolk en Theaterplein en voor de buitenlift van parkeergarage Oostkolk. Parkeert u alleen overdag? Dan heeft u de deurkaart niet nodig en kunt u deze in de vuilnisbak gooien.

Parkeergarage in Vlissingen en Middelburg

Parkeert u regelmatig tot ’s avonds in parkeergarage De Geere of Kousteensedijk in Middelburg? Of parkeergarages Fonteyne en Scheldeplein in Vlissingen? Meldt u dan bij de intercom, als de toegangsdeur is gesloten. De beveiliging opent dan de deur voor u.

Abonnement t-tag parkeren

U kunt alleen gebruik maken van t-tag parkeren als u hierop een abonnement heeft. U betaalt hier € 0,75 per maand/per t-tag voor. Wilt u ook gebruik maken van deze betaalservice? Neem dan contact op met onze klantenservice.Klantenservice

Wij staan iedere werkdag van 08:00 tot 17:00 uur voor u klaar!

  • 0900 44 88 666(Uw gebruikelijke belkosten)
  • Vanuit het buitenland:+31 (0) 113 76 00 01
  • info@movenience.nl

Movenience
mobiele website

U kunt uw actuele Tegoed en de laatste 5 transacties op uw smartphone bekijken.

Lees meer