Actueel

 • SEPA

  Ongetwijfeld heeft u van uw bank in de afgelopen maanden al bericht gekregen dat op 1 februari 2014 ...
  Lees meer >

 • BTW

  De Bijboekbedragen die via automatische incasso van uw rekening worden afgeschreven, worden gespecificeerd ...
  Lees meer >

01 juli 2013

Parkeer met uw t-tag in de twee grootste garages van Middelburg!


parkeergarage

Sinds 18 maart 2013 is het mogelijk om in de parkeergarages ʻGeereʼ en ʻKousteensedijkʼ in Middelburg te betalen met uw t-tag. U kunt nog steeds profiteren van onze speciale introductieaanbieding: tot 1 oktober 2013 betaalt u namelijk geen abonnementsgeld! Normaal kost dit abonnement € 0,75 per maand per geselecteerde garage.

Abonnees krijgen extra voordeel omdat de gemeente Middelburg tot 1 oktober 2013 10% extra korting geeft op het toch al voordelige parkeertarief. Heeft u al een t-tag en wilt u gebruik maken van de parkeerservice in Middelburg? Neem dan contact op met onze klantenservice.

De parkeergarages in Middelburg

De parkeergarages in Middelburg zijn via de P-routes goed bereikbaar en bevinden zich dicht bij het centrum. Ze zijn bovendien het hele jaar open; 24 uur per dag en 7 dagen per week. In de parkeergarages is betaald parkeren van kracht van maandag t/m zaterdag van 8.00 uur t/m 20.00 uur. Meer informatie is terug te vinden op www.middelburg.nl.

geere

Waar kunt u met de t-tag parkeren?

Naast de parkeergarages ʻGeereʼ en ʻKousteensedijkʼ in Middelburg is deze t-tag betaalservice ook beschikbaar voor de parkeergarages in Vlissingen en Terneuzen.

 • Vlissingen > De Fonteyne en Scheldeplein
 • Terneuzen > Oostkolk en Theaterplein


IBAN en SEPA: houd er rekening mee!

iban

Wie een bankrekening heeft ontkomt er niet aan: vanaf 1 februari 2014 maakt iedereen in Nederland alleen nog maar gebruik van IBAN voor het overschrijven van euro's. Ook bij Movenience nemen we uiteraard de nodige maatregelen om de overgang naar IBAN zo soepel mogelijk te laten verlopen.

IBAN staat voor International Bank Account Number en is zeker niet nieuw. Mensen die wel eens geld naar het buitenland overschrijven gebruiken dit nummer al langer. Maar ook als u nog nooit een internationale banktransactie heeft verricht, kunt u uw IBAN gewoon vinden in uw internetbankieromgeving en op uw rekeningafschriften. Het is een 18-cijferig nummer waarin uw huidige rekeningnummer is verwerkt.

Europa is op weg naar een gezamenlijke betaalmarkt (SEPA) waar we straks overal op dezelfde manier kunnen betalen. Rekeningnummers, overschrijvingen, incasso's en betaalpassen zijn straks zowel voor binnenlandse als grensoverschrijdende eurobetalingen binnen SEPA (Single Euro Payment Area) te gebruiken.

Bij Movenience zijn we momenteel druk bezig met de overgang naar IBAN en SEPA. Hiervoor passen we onze (administratieve) systemen aan en wordt er uitgebreid getest.

Als Nederlandse klant merkt u hier niets van. Uw huidige bankrekeningnummer wordt automatisch omgezet naar IBAN. Uw machtiging aan Movenience blijft van kracht en wordt omgezet naar een Standaard Europese Incasso. Dit geldt voor zowel particuliere als zakelijke klanten.

Belgische klanten worden de komende periode door ons benaderd met het verzoek een nieuwe doorlopende machtiging af te geven.

De migratie naar IBAN bij Movenience is naar verwachting eind oktober gereed. Ruim vóór de deadline van 1 februari 2014. U kunt er gerust op zijn dat u in het nieuwe SEPA tijdperk gewoon gebruik kunt blijven maken van onze betaalservices!

Meer informatie over IBAN en SEPA kunt u vinden op www.overopIBAN.nl.

De m-card wordt m-tag

m-tag

In 2012 hebben we speciaal voor motorrijders de m-card geïntroduceerd. Een handzame kaart met barcode waarmee ook op de motor heel eenvoudig kan worden betaald voor het gebruik van de Westerscheldetunnel. Het populaire betaalmiddel krijgt een naamswijziging en heet nu: m-tag.

Bij Movenience houden we onze producten en diensten graag zo duidelijk mogelijk. In dat licht hebben we besloten om de m-card om te dopen tot m-tag. Op deze manier sluit de kaart namelijk veel beter aan bij de overige betaalmiddelen in ons assortiment: de t-tag en de e-tag.

Bent u in het bezit van één of meerdere m-cards? Dan verandert er voor u helemaal niets, afgezien van het feit dat uw m-card vanaf nu een m-tag wordt genoemd. U kunt uw kaart(en) gewoon blijven gebruiken zoals u gewend bent en profiteert nog steeds van het aantrekkelijke toltarief voor motorrijders.

Sta even stil bij het juiste gebruik van uw t-tag!

Gaat de slagboom niet automatisch open bij de Westerscheldetunnel? Het juiste gebruik van de t-tag kan dit vervelende probleem voorkomen. Wij zetten de belangrijkste oorzaken en oplossingen voor u op een rijtje.

 • De batterij van uw t-tag is leeg.
 • U heeft onvoldoende prepaid tegoed.
 • De t-tag wordt niet volgens de gebruiksaanwijzing gebruikt.
 • De t-tag heeft een technisch defect.

Stil komen te staan in de tollaan is erg vervelend voor u, maar leidt ook tot een verstoring van de verkeersdoorstroming. Bovendien komt de veiligheid van zowel u als de overige weggebruikers in het geding. Uit onderzoek is gebleken dat in de meeste gevallen onjuist gebruik van de t-tag de oorzaak is van een slagboom die niet automatisch opengaat.

Het juiste gebruik van uw t-tag
Gebruik altijd de houder en plaats de t-tag hier voor vertrek in. Als uw houder kapot is of u deze kwijt bent, kunt u altijd kosteloos een nieuw exemplaar krijgen bij de tolgaarder.

t-tagPlak de houder voor de t-tag onderaan in het midden van de voorruit. Bij plaatsing op een ander gedeelte van de voorruit, kunnen wij een juiste werking van de t-tag niet garanderen.

Rijd niet te hard. De maximaal toegestane snelheid op het tolplein is 30 km/u. Bij een te hoge snelheid kan de scanner geen contact maken met uw t-tag.

Als de t-tag door de scanner gelezen wordt, zal het groene LED-lampje kort branden en hoort u achter elkaar een korte lage en een korte hoge toon.

Een lege batterij
Als de batterij van uw t-tag bijna leeg is, hoort u twee korte hoge tonen, die vijf keer herhaald worden. U kunt dan meestal nog enkele passages maken. Wacht niet te lang met het vervangen van de batterij en rijd bij uw eerstvolgende passage via een kassalaan om de batterij kosteloos door de tolgaarder te laten vervangen.

U kunt uw t-tag te allen tijde zelf controleren door op de testknop aan de achterzijde te drukken. Gaat het groene LED-lampje kort branden en hoort u achter elkaar een korte lage en een korte hoge toon, dan zijn uw t-tag en de batterij in orde.

Onvoldoende prepaid tegoed
Zorg er voor dat Movenience het prepaid tegoed middels automatische incasso kan opwaarderen. Alleen zo heeft u altijd voldoende saldo om passages te maken.

Technisch defect
Is de batterij in orde, heeft u voldoende prepaid tegoed, gebruikt u de t-tag juist en gaat de slagboom nóg niet open? Dan is uw t-tag zeer waarschijnlijk defect. Ruil de t-tag dan om bij de receptie in het kantoor van de Westerscheldetunnel. Het kantoor is gevestigd op het tolplein en tijdens werkdagen van 08:00 tot 17:00 uur geopend.

Vragen?

Heeft u naar aanleiding van deze nieuwsbrief nog vragen? Neem dan contact op met onze klantenservice op 0900-44 88 666 (5 cent per minuut), vanuit het buitenland +31 113 76 00 01, of via e-mail op info@movenience.nl. Onze klantenservice is geopend op werkdagen van 08:00 tot 17:00 uur.

Klantenservice

Wij staan iedere werkdag van 08:00 tot 17:00 uur voor u klaar!

 • 0900 44 88 666(Uw gebruikelijke belkosten)
 • Vanuit het buitenland:+31 (0) 113 76 00 01
 • info@movenience.nl

Movenience
mobiele website

U kunt uw actuele Tegoed en de laatste 5 transacties op uw smartphone bekijken.

Lees meer